REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestkové jednohubky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V sherry máčené švestky, obalené ve slanině, zapečené.


Ingredience:
švestky
plátky anglické slaniny
sherry
máslo

Postup:

1. Omyté švestky vypeckujeme, necháme je několik hodin marinovat v sherry, občas je promícháme
2. Plátky slaniny překrojíme na polovinu, švestky vyjmeme, necháme okapat, každou zabalíme do slaniny, zajistíme párátky
3. Švestky vyskládáme na máslem vymazaný plech
4. Zapečeme v klasické troubě vyhřáté kolem 190 °C (v horkovzdušné kolem 170 °C) asi 12-15 minut.

Doporučení:

Takto upravené jednohubky lze i grilovat. Hodí se jako samostatný chod k vínu, nebo je to skvělá příloha k pečenému či grilovanému masu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy