REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestky v masových koulích se švestkovým rozvarem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přes noc ve víně marinované švestky nadité slaninou nebo mandlí, druhý den obalené do masové směsi a opečení na oleji, servírované s ovocnou omáčkou připravenou z výpeku.


Ingredience:
500 gmíchaného mletého masa (vyšlo na 8 koulí o průměru cca 5 cm)
8 kssušených švestek
3 ksplátky slaniny dobře uzené (dietnější verzí bude místo slaniny plnit mandlí)
100 mlčerveného vína
čerstvý tymián
pepř
olej
sůl
Na rozvar (omáčku):
3 lžícepečeného švestkového čatní
1 lžícešvestkových povidel
100 mlčerveného vína
troška vody nebo vývaru
sůl

Postup:

1. Švestky si na noc zalijeme červeným vínem a necháme je nasáknout a marinovat
2. Maso osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem, řádně promícháme a necháme odstát
3. Švestky vyjmeme z vína a naplníme je smotaným kouskem slaniny místo pecky (můžeme dát špalíček), takto upravené švestky obalíme mletým masem, pořádně přimáčkneme, aby se nám při pečení koule neroztrhly
4. Opečeme je ze všech stran, nejdříve zprudka, aby se zatáhly a pak teplotu snížíme
5. Hotové koule necháme odsát od přebytečného tuku na papírové utěrce
6. Připravíme si omáčku; většinu tuku z výpeku slijeme, přidáme pikantní švestky, povidla, víno, necháme trošku odpařit a přidáme trochu vody nebo vývaru, zredukujeme na požadovanou hustotu, dochutíme solí.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy