REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestky v čokoládě II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Švestky plněné vlašskými ořechy, máčené v rozpuštěné čokoládě, zdobené vlašskými ořechy.


Ingredience:
100 gsušených švestek bez pecek
100 gvlašských ořechů
100 gčokolády na vaření
50 gztuženého tuku

Postup:

1. Švestky podélně nařízneme, dovnitř vložíme půlku nebo čtvrtku vlašského ořechu a opět je uzavřeme
2. Do kastrůlku dáme na kousky rozlámanou čokoládu, přidáme změklý tuk a za občasného promíchání rozpustíme v horké vodní lázni
3. Naplněné švestky pak napichujeme na špejle a celé je ponoříme do rozpuštěné čokolády, odložíme je na kuchyňskou mřížku nebo pečicí papír a necháme okapat
4. Navrch švestek ještě do tekuté čokolády vmáčkneme celou půlku vlašského ořechu, necháme zaschnout, dáme do papírových košíčků a v chladu necháme ztuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy