REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestky v čokoládě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vypeckované sušené švestky s mandlí, namáčené v čokoládě.


Ingredience:
Recept na 25 ks:
25 ksvelkých sušených švestek
25 ksloupaných mandlí
30 gztuženého pokrmového tuku
50 gmletých oříšků na obalení
100 ghořké čokolády
papírové košíčky

Postup:

1. Švestky spaříme a opatrně vypeckujeme
2. Místo pecky vložíme oloupanou mandli
3. Ztužený tuk a čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni, mícháme do zpěnění, ale nesmíme vařit
4. Potom švestky napíchneme na tenké jehlice, namáčíme je v čokoládové polevě a obalujeme v mletých oříšcích
5. Švestky necháme zaschnout a podáváme nejlépe v malých papírových košíčkách.

Doporučení:

Mandle můžeme nahradit vlašskými ořechy (vždy jednou polovinou).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy