REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tolárky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nepečené cukroví z másla, cukru, žloutku, piškotového korpusu, meruněk a meruňkovice, zdobené cukrovou polevou.


Ingredience:
200 gpiškotového korpusu
75 gmásla
75 gmoučkového cukru
60 gmletých sušených meruněk
1 kssáčku vanilinového cukru
1 ksžloutku
4 lžícemeruňkovice
Na cukrovou polevu:
1-2 lžícehorké vody
200 gmoučkového cukru
pár kapek červeného potravinářského brviva

Postup:

1. V míse utřeme změklé máslo s moučkovým i vanilinovým cukrem do pěny, pak vešleháme žloutek
2. Rozmixovaný korpus smícháme s připravenou máslovou pěnou a nakonec vmícháme mleté meruňky a meruňkovici
3. Z těsta vytvoříme váleček asi o průměru 3 cm, nakrájíme ho na 1 cm vysoká kolečka, která necháme v chladu ztuhnout
4. Cukrovou polevu připravíme z 2x prosátého moučkového cukru, který třeme za postupného přdávání horké vody, z polevy oddělíme 2 lžíce, do kterých vmícháme červené potravinářské barvivo
5- Ztuhlé tolárky přeléváme připravenou bílou cukrovou polevou a po mírném zaschnutí vršky ozdobíme červenou cukrovou polevou a necháme úplně zaschnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy