Nepečené cukroví z másla, cukru, žloutku, piškotového korpusu, meruněk a meruňkovice, zdobené cukrovou polevou.
Ingredience:
200 g | piškotového korpusu |
75 g | másla |
75 g | moučkového cukru |
60 g | mletých sušených meruněk |
1 ks | sáčku vanilinového cukru |
1 ks | žloutku |
4 lžíce | meruňkovice |
Na cukrovou polevu: | |
1-2 lžíce | horké vody |
200 g | moučkového cukru |
pár kapek červeného potravinářského brviva |
Postup:
1. V míse utřeme změklé máslo s moučkovým i vanilinovým cukrem do pěny, pak vešleháme žloutek
2. Rozmixovaný korpus smícháme s připravenou máslovou pěnou a nakonec vmícháme mleté meruňky a meruňkovici
3. Z těsta vytvoříme váleček asi o průměru 3 cm, nakrájíme ho na 1 cm vysoká kolečka, která necháme v chladu ztuhnout
4. Cukrovou polevu připravíme z 2x prosátého moučkového cukru, který třeme za postupného přdávání horké vody, z polevy oddělíme 2 lžíce, do kterých vmícháme červené potravinářské barvivo
5- Ztuhlé tolárky přeléváme připravenou bílou cukrovou polevou a po mírném zaschnutí vršky ozdobíme červenou cukrovou polevou a necháme úplně zaschnout.