REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestkový džem s kakaem a čokoládou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Výroba džemů není disciplína jen na léto. Naopak, využijte dlouhé podzimní večery a připravte si s výrobky značky Labeta „home made“ výborné marmelády a džemy a naplňte si spíže na zimu. Zde je jeden z našich vyzkoušených receptů.


Ingredience:
1 kgšvestek
4 gkakaa
1 baleníŽelírovací cukr 4:1 Labeta
hořká čokoláda dle chuti
kůra z 1 (BIO) citronu
vhodné zavařovací sklenice

Postup:
  1. Švestky očistíme, vypeckujeme a rozemeleme či rozmixujeme
  2. Přidáme kakao, najemno nastrouhanou citronovou kůru a nastrouhanou hořkou čokoládu, čokolády přidáme dle chuti, je však třeba myslet na to, že čím více čokolády přidáme, tím sladší džem bude, pokud si nejste jistí, uděláte nejlépe, když džem v průběhu vaření ochutnáte a případně ho dosladíte cukrem nebo další čokoládou
  3. Na závěr přisypeme Želírovací cukr 4:1 Labeta a směs důkladně promícháme, za stálého míchání přivedeme směs k varu a vaříme 3-5 minut
  4. Hotovým džemem plníme čisté skleničky, zavíčkujeme, postavíme dnem vzhůru a necháme zchladnout při pokojové teplotě.
Doporučení:

I když použijete kyselejší švestky, Želírovací cukr 4:1 Labeta by měl bohatě dostačovat ke skvělému výsledku i chuti.

Poznámka:

Zdroj: www.labeta.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy