Červená řepa patří k nejzdravější zelenině vůbec. Je velmi oblíbená jak nakládaná, tak vařená. V salátech chutná opravdu skvěle, jako například ve svačinovém salátu připraveném podle tohoto receptu.
Ingredience:
250 g | vařené červené řepy (nebo sterilované) |
150 g | vařených brambor |
150 g | sterilovaného celeru |
100 g | šunkového salámu |
50 g | hrášku |
2 ks | sterilované okurky |
1 ks | cibule |
4 lžíce | majonézy |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Řepu, brambory, salám, cibuli nakrájíme na kostičky, přidáme sterilovaný celer, hrášek, vše promícháme a spojíme majonézou.
- Osolíme, opepříme, necháme vychladit.
- Salát podáváme samotný, nebo s pečivem.
Obměna – místo salámu použijeme sýr (ementál, nivu, čedar) a salát spojíme jogurtem, nebo zakysanou smetanou. Místo sterilovaného celeru můžeme přidat sterilované okurky.
Poznámka:Text i foto: D. M.