REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švábská chlebová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravená ze staršího chleba bez kůrek, vařeného uzeného masa, uzené slaniny, párku, vajec, vody a soli.


Ingredience:
400 gstaršího chleba
50 gvařeného uzeného masa
40 guzené slaniny
1,5 lvody
2 ksvajec
1 kspárku
sůl

Postup:

1. Starší chleba nakrájíme na plátky a z plátků odřízneme kůrky
2. Pak si nakrájíme uzené maso a slaninu na kostičky a párek na kolečka
3. Do hrnce si vložíme plátky chleba, zalijeme vodou, osolíme a rozvaříme, poté chleba rozšleháme metlou
4. Pak do vařící polévky vlijeme rozšlehané vejce a za neustálého míchání necháme srazit
5. Potom přidáme nakrájené uzené maso, párek a chvilku povaříme
6. Před servírováním přidáme do polévky slaninu, kterou jsme si rozškvařili a finálně a dochutíme solí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy