REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sušené a kandované ovoce v rumu s chilli

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V rumu a medu nakládané sušené plody a kandované ovoce, okořeněné kromě koření i chilli papričkami. Je to velká dobrota!


Ingredience:
500 gkandovaného ovoce (citrusy, ananas, třešně..)
500 gzlatých rozinek
200 mlmedu
1 lžičkasušených celých chilli papriček
1 lrumu
hřebíček
limetka
skořice

Postup:
  1. Do vhodné skleněné nádoby vrstvíme postupně sušené plody a kandované ovoce, pokrájené limetky, chilli a koření (3 hřebíčky a 2 kousky skořice), obsah sušené směsi by neměl přesahovat 3/4 objemu láhve
  2. Pak vše zalijeme rumem a medem a necháme 2 týdny odpočívat
  3. Rozinky nasají rum, tak průběžně doléváme!
Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy