REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skořicové zdobení na dezerty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Efektní a kouzelně křupavé skořicové ozdoby, které využijete ke zdobení pohárů, zákusků a dalších dezertů.


Ingredience:
30 gmoučkového cukru
30 ghladké mouky
1 ksbílku
1/4 lžičkymleté skořice

Postup:

1. V misce umícháme bílek, cukr a mouku dohladka (hmotnost mouky i cukru je stejná jako hmotnost bílku)
2. Směsí naplníme zdobicí sáček
3. Na pečicí papír stříkáme tenké obrazce (síťky, čmáranice apod., ale netvoříme příliš velké obrazce ani velké plochy, maximálně 6 x 6 cm
4. Pečeme v troubě předehřáté cca na 180°C asi dvě minuty – kontrolujeme
5. Když tvary lehce zezlátnou, vyjmeme je z trouby.

Doporučení:

Ještě několik minut po vytažení jsou krásné tvárné a lze je ohýbat do různých tvarů. Pokud pečení přeženete, tvárné už sice nebudou, ale to nevadí, parádu udělají i tak ;-) Těsto je po vychladnutí krásně křupavé, tvary pak používáme ke zdobení dezertů (poháry, moučníky atd.).

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy