REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sušená rajčata nakládaná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sušená rajčata naložená v olivovém oleji se k nám dováží z Itálie a dáme za ně nemalý peníz, přitom si je můžeme vyrobit sami.


Ingredience:
tvrdší rajčata, dužnatá, zdravá
koření na americké brambory nebo čínu
sušička na ovoce a zeleninu
Na sklenici o objemu 0,3 l:
usušená rajčata
4 ksstroužky česneku
1 lžičkaoregana
olivový olej na dolití

Postup:

1. Rajčata nakrájíme na čtvrtky a okořeníme kořením na americké brambory nebo kořením na Čínu
2. Připravená rajčata posypaná kořením sušíme v elektrické sušičce, což je nejrychlejší, sušení trvá přibližně 8-10 hodin podle velikosti rajčat
3. Sušená rajčata dáme do mísy, zalijeme olivovým olejem a přidáme pokrájený česnek na plátky, na sklenici 0,3 l dáme 4 stroužky, dále, lžičku oregana, vše promícháme a rajčaty naplníme sklenice
4. Dolijeme olivový olej, aby byla rajčata úplně ponořená.

Doporučení:

Používáme do italských těstovinových salátu, nebo jako pikantní přílohu k masu. Aromatizovaný olej z rajčat lze využít k ochucení mletých mas, nádivek, různých salátů.

Poznámka:

Autor: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy