REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sušená petrželová nať

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opraná čerstvá petrželka pozvolna sušená při nízké teplotě v troubě nebo v polostínu. Po usušení se lístky rozemnou a uskladní v suchu.


Ingredience:
čerstvé lístky plocholisté petržele
vhodné skleničky či krabičky s víčky
pečicí papír

Postup:

1. Petrželku opereme ve vodě a necháme dobře okapat
2. Plechy vyložíme pečicím papírem a bylinky na ně ve slabé vrstvě rozložíme
3. Sušíme v pootevřené, málo vyhřáté troubě při 30 až 35 °C, případně venku v polostínu
4. Po usušení lístky rozemneme a petržel uskladníme do krabiček či skleniček
5. Pečlivě uzavřeme a uchováváme v suchu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy