REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sušená mrkev

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařená nakrájená mrkev, usušená v sušičce nebo pootevřené troubě.


Ingredience:
mrkev
voda na povaření
sušička na ovoce a zeleninu

Postup:

1. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka silná 5 mm
2. Ve vodě mrkev povaříme zhruba 5 minut, pak ji ihned ochladíme a dáme do sušičky nebo do trouby na rozprostřený pečicí papír na plech
3. Sušíme při teplotě 60-70 °C.

Doporučení:

Pokud sušíme zeleninu v klasické troubě, sušíme ji s pootevřenými dvířky.

Poznámka:

Skladování: Usušenou mrkev dáme do bavlněného pytlíku a necháme nějaký dobu doschnouti na suchém, větraném místě. Pak zeleninu uložíme do uzavřené dózy a udržujeme v suchu. Neskladujeme více jak jeden rok!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy