REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šunkové rizoto se žampiony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rýže smíchaná s plátky žampiónů, orestovanou cibulí a šunkou nakrájenou na kostičky, zalitá vývarem, podušená pod pokličkou doměkka, dochucená rajčatovým kečupem a kořením.


Ingredience:
350 grýže
200 gšunky
100 gžamiónů
80 gstrouhaného tvrdého sýra
50 gmásla
1 kscibule
3 lžícerajčatového kečupu
vývar (2 šálky vývaru na 1 šálek rýže)
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Na drobno pokrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme přebranou, propláchnutou a spařenou rýži, šunku pokrájenou na kostičky, žampiony nakrájené na plátky, pepř a sůl
2. Vše zalijeme vývarem (na 1 šálek rýže použijeme 2 šálky vývaru) a na zdroji tepla přivedeme pokrm k varu, hrnec zaklopíme a dusíme pozvolna, až rýže změkne
3. Rizoto ochutíme kečupem, promícháme masovou vidlicí a při podávání jednotlivé porce ozdobíme nastrouhaným sýrem.

Doporučení:

Podáváme s kyselou okurkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy