Uvařené kousky vepřového uzeného bůčku smíchané spolu s těstovinami, zapečené v troubě spolu s rozšlehanými vejci.
Ingredience:
500 g | uzeného vepřového bůčku |
500 g | velkých těstovin ve tvaru čtverečků |
2 dcl | mléka |
5 ks | vajíček |
sádlo | |
muškátový květ | |
mletý černý pepř | |
sůl | |
voda | |
strouhanka |
Postup:
1. Uzený vepřový bůček opláchneme a uvaříme doměkka, necháme vychladnout, vykostíme a nakrájíme na menší kostky
2. Těstoviny uvaříme v hrnci ve větším množství osolené vody, měkké těstoviny přecedíme přes cedník a propláchneme studenou vodou
3. Do připravených těstovin zamícháme nakrájený bůček, omastíme rozpuštěným sádlem, přilijeme mléko, opepříme a dochutíme špetkou muškátového květu, důkladně promícháme
4. Pekáč vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou, vložíme těstoviny a dáme do předem vyhřáté trouby na 190 °C na 5 minut prohřát
5. Rozšleháme vejce, rovnoměrně je nalijeme na těstoviny a dále pečeme v troubě, až se vejce srazí a povrch se opeče dozlatova.
Vhodné přílohy: Zeleninové saláty, okurky.