REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šunkové flíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené kousky vepřového uzeného bůčku smíchané spolu s těstovinami, zapečené v troubě spolu s rozšlehanými vejci.


Ingredience:
500 guzeného vepřového bůčku
500 gvelkých těstovin ve tvaru čtverečků
2 dclmléka
5 ksvajíček
sádlo
muškátový květ
mletý černý pepř
sůl
voda
strouhanka

Postup:

1. Uzený vepřový bůček opláchneme a uvaříme doměkka, necháme vychladnout, vykostíme a nakrájíme na menší kostky
2. Těstoviny uvaříme v hrnci ve větším množství osolené vody, měkké těstoviny přecedíme přes cedník a propláchneme studenou vodou
3. Do připravených těstovin zamícháme nakrájený bůček, omastíme rozpuštěným sádlem, přilijeme mléko, opepříme a dochutíme špetkou muškátového květu, důkladně promícháme
4. Pekáč vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou, vložíme těstoviny a dáme do předem vyhřáté trouby na 190 °C na 5 minut prohřát
5. Rozšleháme vejce, rovnoměrně je nalijeme na těstoviny a dále pečeme v troubě, až se vejce srazí a povrch se opeče dozlatova.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Zeleninové saláty, okurky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy