REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šunka podle paní nadlesní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na plátky nakrájené plátky šunky orestované na másle, servírované přelité podušenými houbami.


Ingredience:
300 gšunky
120 gčerstvých hub
40 gmásla
40 gbylinkového másla
20 gslaniny
3 lžícekečupu
3 lžícečerveného vína
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Šunku nakrájíme asi na 1 cm silné plátky, zprudka je opečeme z obou stran na rozpáleném másle
2. Houby očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme je na rozpuštěné slanině a podusíme s vínem i kečupem
3. Dochutíme pepřem a osolíme
4. Jednotlivé porce teplé šunky přelijeme podušenými houbami a zdobíme kopečky bylinkového másla.

Doporučení:

Servírujeme s čerstvým pečivem.

Poznámka:

Recept na bylinkové máslo najdete zde: Bylinkové máslo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy