Zapečená šunka s omáčkou připravenou s cibulové jíšky a šlehačky.
Ingredience:
400 g | libové šunky |
20 g | másla |
20 g | hladké mouky |
1 šálek | hovězího vývaru |
5 ks | maličkých cibulek |
4 ks | kuličky jalovce |
8 lžic | bílého vína |
2 lžíce | octa |
1/4 l | šlehačky |
pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Cibuli jemně pokrájíme a vložíme do hrnce s vodou, kam přidáme rozdrcený jalovec, pepř, ocet a sůl, vaříme, až se voda odpaří
2. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem a dohladka povaříme
3. Do omáčky přidáme víno a cibulovou směs, dobře povaříme, pak přecedíme a vmícháme šlehačku
4. Šunku urovnáme do zapékací misky a přelijeme připravenou omáčkou
5. V horké troubě zapékáme asi 15 minut.
Příprava jíšky viz. recept: Jíška.