REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šunka po provensálsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zapečená šunka s omáčkou připravenou s cibulové jíšky a šlehačky.


Ingredience:
400 glibové šunky
20 gmásla
20 ghladké mouky
1 šálekhovězího vývaru
5 ksmaličkých cibulek
4 kskuličky jalovce
8 lžicbílého vína
2 lžíceocta
1/4 lšlehačky
pepř
voda
sůl

Postup:

1. Cibuli jemně pokrájíme a vložíme do hrnce s vodou, kam přidáme rozdrcený jalovec, pepř, ocet a sůl, vaříme, až se voda odpaří
2. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem a dohladka povaříme
3. Do omáčky přidáme víno a cibulovou směs, dobře povaříme, pak přecedíme a vmícháme šlehačku
4. Šunku urovnáme do zapékací misky a přelijeme připravenou omáčkou
5. V horké troubě zapékáme asi 15 minut.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy