REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šunka po burgundsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Silnější plátky vařené šunky prohřáté se smetanovo-vínovou omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kssilnější plátky vařené šunky
tuk na vymazání zapékací misky
Na omáčku:
200 gsmetany
50 gmásla
1 sklenkabílého vína
2 lžícenasekaných mladých cibulek
1 lžíceocta
1 lžičkarajčatového protlaku
1 ksžloutek
muškátový oříšek
pepř
sůl

Postup:

1. Šunku rozložíme do vymazané ohnivzdorné mísy, ve které ji budeme také podávat
2. Nadrobno nakrájenou cibulku orestujeme na másle dozlatova, pak přilijeme víno a ocet, necháme chvíli povařit
3. Jakmile se polovina obsahu vyvaří, zbytek zahustíme smetanou, přidáme rajčatový protlak, strouhaný muškátový oříšek, pepř a sůl
4. Nakonec omáčku zjemníme žloutkem, promícháme a prolisujeme na šunku
5. Vše necháme asi 20 minut prohřát, ale už nevaříme.

Doporučení:

Takto připravenou šunku podáváme s krajíčky bílé veky případně s rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy