Teplý předkrm původem z Fancie.
Ingredience:
Recept na 4 porce: | |
20 ks | šneků |
máslo | |
vývar z cibule, karotky, petrželky, tymiánu, bobkového listu, česneku a soli | |
Česnekové máslo: | |
60 g | másla |
1 ks | stroužku česneku |
petrželka | |
malý kousek cibule | |
sůl |
Postup:
1. Vyprané šneky dáme do vařící osolené vody a vaříme 20 minut
2. Potom je vyndáme z ulit dlouhou jehlou a odstraníme od tělíček tvrdé bílé části
3. Tělíčka dáme do předem uvařeného vývaru se zeleniny a vaříme 15 minut
4. Ulity vyvaříme odděleně, osušíme, do každé vložíme malý kousek másla, šneky a česnekové máslo
5. Naplněné ulity urovnáme do zapékací mísy, podlijeme trochou vody a dáme na chvíli do trouby, aby se šneci prohřáli a máslo se rozehřálo
6. Šneky podáváme na zapékací misce, jíme je úzkou dlouhou vidličkou (stejně jako humra).
Příprava česnekového másla:
Máslo vyšleháme do pěny, vmícháme rozetřený česnek, nasekanou petrželku, nadrobno nakrájenou cibuli a špetku soli.
– Jako přílohu podáváme opečenou bílou veku.