REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sundae II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Typický americký dezert.


Ingredience:
200 mlsmetany ke šlehání
160 garašídu v čokoládě
12 kopečkůvanilkové nebo vanilkovo-čokoládové zmrzliny
Na krém:
200 gkvalitní hořké 85 % čokolády
125 mlsmetany na vaření
20 gmásla

Postup:

1. Do mísy dáme na jemno nasekanou čokoládu a nakrájené máslo, posadíme ji na rendlík s vroucí vodou (voda se nesmí dotýkat dna mísy) a mícháme, dokud se obojí nerozpustí a nespojí
2. Pak přilijeme smetanu, důkladně promícháme a necháme mírně zchladnout
3. Na dno každého ze 4 skleněných pohárů dáme 2 kopečky zmrzliny, přelijeme trochou čokoládovo-smetanového krému a posypeme částí na menší kousky nasekaných arašídů
4. Na ně rozdělíme zbylou zmrzlinu, přelijeme zbytkem krému, posypeme arašídy, ozdobíme pořádným kopečkem do tuha ušlehané smetany, opět posypeme arašídy a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy