REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sugo omáčka – základní recept

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tato italská rajčatová omáčka tvoří základ mnoha italských pokrmů. Sugo se vaří z konzervovaných nebo zavařovaných rajčat. Do základní verze suga nepatří žádné koření kromě trochy česneku, jinak se často sugo doplňuje o bylinky.


Ingredience:
1 konzervarajčatového pyré nebo krájených rajčat
1 ksvětšího stroužku česneku
1/2 kskostky bujónu nebo jen sůl
olivový olej

Postup:

1. Do menšího hrnce rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje, přidáme stroužek česneku rozkrojený na třetiny, který oretujeme
2. Když je česnek lehce dohněda, přilijeme rajčata, hodíme do nich bujón nebo sůl, přikryjeme pokličkou a plamen stáhneme na minimum, necháme jen tak probublávat, jen těsně před snížením teploty zamícháme, pak již nemícháme
3. Necháme vařit asi 15 minut, omáčka by měla být hustá, zbavená přebytečné vody a neměla by být příliš kyselá, olej by se měl od zbytku směsi na okrajích trochu oddělit
4. Sugo můžete servírovat v této základní podobě například s trochou parmazánu, nebo ho dále upravit dle příslušných receptur.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy