REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Stromboli

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V překladu “Horká kapsa”. Pokrm dostal pojmenování podle italské sopky, protože náplň z uzené mozzarelly během pečení vytéká na povrch podobně jako láva. Jedná se o kynuté těsto plněné mozzarellou, česnekem a bazalkou, zavinuté do rolády, posypané solí a rozmarýnem, v troubě upečené.


Ingredience:
Na těsto:
150 gcelozrnné mouky
10 gdroždí
120 mlvlažné vody
2 lžíceolivového oleje
1/2 lžičkysoli
mouka na pomoučení
Na náplň:
125 guzené mozzarelly
6 ksstroužků česneku
čerstvá bazalka
Na dohotovení:
olivový olej na potření
čerstvý rozmarýn na posypání
italská bylinková sůl na posypání

Postup:

1. Droždí rozmíchané ve vlažné vodě spolu s olivovým olejem vlijeme k mouce promíchané se solí, dobře prohněteme a necháme asi 1 hodinu a 30 minut kynout
2. Vykynuté těsto pomoučíme, rozválíme do obdélníku, poklademe oloupanými na plátky nakrájenými stroužky česneku, bazalkou a nakrájenou uzenou mozzarellou
3. Zavineme tak, aby byl šev pod roládou, vršek potřeme olivovým olejem a na několika místech propíchneme obráceným koncem lžíce, posypeme bylinkovou solí a rozmarýnem
4. Vložíme do pekáčku vyloženým pečicím papírem, dáme do trouby vyhřáté na 200-210 °C, pečeme tak 30 minut
5. Stromboli podáváme nakrájené na silnější plátky například se zeleninovým salátem.

Doporučení:

Náplň můžeme i různě obměňovat, běžnou ingrediencí jsou například orestované kuřecí kousky se sýrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy