REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šneci se slaninou a mozzarellou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaní šneci jsou skvělým příkrmem k vínu. Podle tohoto receptu je můžeme plnit například anglickou slaninou, třešňovými rajčátky, mozzarellou, černými olivami a bazalkou.


Ingredience:
Na těsto:
250 ghladké mouky
50 gdroždí
150 mlvlažné vody
2 lžíceolivového oleje
1/2 lžičkysoli
hladká mouka na vál
Na náplň:
150 ganglické slaniny
100 gtřešňových rajčátek
100 gmozzarelly
50 gčerných oliv
2 lžíceolivového oleje
drcený pepř
bazalka
sůl

Postup:

1. Do mouky smíchanou se solí rozdrobíme droždí, přilijeme olej s vodou a vypracujeme hladké těsto, které necháme ve vlhké utěrce 15 minut odpočinout v lednici
2. Těsto rozválíme na pomoučeném vále do tvaru obdélníku nebo čtverce, potřeme ho částí olivového oleje a posypeme nadrobno nakrájenou mozzarellou, nasekanou bazalkou, nakrájenými olivami, rajčaty, pepřem a solí
3. Nakonec celou plochu poklademe plátky anglické slaniny
4. Těsto pevně srolujeme a nakrájíme na závitky široké asi 2 cm
5. Připravené šneky položíme na plech s pečícím papírem a potřeme je olejem
6. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy