Studená polévka z naložené červené řepy a dalších ingrediencí.
Ingredience:
2 ks | sklenice červené řepy ve sladkokyselém nálevu (objem sklenic 0,7 l) |
1,5 l | vody |
sůl | |
Ingredience potřebné při servírování: | |
1 ks | uvařené vejce |
1 ks | salátová okurka |
šunkový salám | |
kysaná smetana | |
jarní cibulka s natí |
Postup:
1. Do hrnce vysypeme obsah obou sklenic s naloženou řepou
2. K řepě přilijeme vodu a dáme vařit, nezapomeneme ji osolit
3. Vývar chvíli povaříme, pak ho odstavíme a necháme vychladnout
4. Studený polévkový základ dáme do ledničky úplně prochladnout
5. Před podáváním do jednotlivých talířů nakrájíme na kostky část vajíčka, kousek okurky a porci šunkového salámu
6. Do talířů nalijeme studený vývar i s řepou a do každého talíře přidáme velkou lžíci kysané smetany
7. Vše vydatně posypeme nasekanou zelenou natí z malých cibulek a ihned podáváme.