Z mléka a spařené rýže vytvořená kaše smíchaná se želatinou a šlehačkou.
Ingredience:
Pro 5 osob: | |
1 l | mléka |
1/8 l | studené vody |
1/8 l | horké vody |
1/4 l | šlehačky (nebo 4 bílky) |
1/2 l | malinové šťávy (nebo 1/2 kg jahod) |
250 g | rýže |
100 g | pískového cukru |
20 g | želatiny |
10 g | másla |
špetka soli | |
vanilka |
Postup:
1. Z mléka a spařené rýže si uvaříme kaši
2. Pak přidáme změklé máslo, cukr, tlučenou vanilku a vše promícháme
3. Želatinu namočíme do 1/
8 l studené vody a zředíme ji 1/
8 l horké vody (1/
4 l vody dohromady)
4. Potom želatinu vmícháme do kaše a když vše úplně vychladne, přidáme zlehka ušlehanou šlehačku (nebo tuhý sníh z bílků)
5. Formu vypláchneme studenou vodou, naplníme rýžovou hmotou a dáme k ledu
6. Studený pudink vyklopíme a podáváme s malinovou šťávou nebo zahradními jahodami.