REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rýžový pudink s jablky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na pudink uvařený v mikrotenovém sáčku.


Ingredience:
2 šálkypředem uvařené rýže
1 šálekmléka
1 lžícepudinkového prášku s vanilkovou příchutí
40 gcukru
20 gHery
2 ksjablka
1 ksvejce
voda
mikrotenový sáček a gumička
nastrouhaná čokoláda nebo kakao

Postup:

1. V misce promícháme uvařenou rýži s mlékem a rozmíchaným pudinkovým práškem, doplníme loupanými, nastrouhanými jablky, cukrem, rozpuštěným tukem a celám vejcem, vše dobře promícháme
2. Těsto přendáme do sáčku, ten dobře stáhneme gumičkou a vložíme do hrnce s vařící vodou, voda nesmí přesáhnou výšku připravovaného pudinku v sáčku
3. Vaříme mírným varem asi 30 minut
4. Hotový pudink rozdělíme na porce, posypeme nastrouhanou čokoládou nebo kakaem, případně můžeme jednotlivé porce doplnit ovocnou šťávou či kompotem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy