REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Studená ředkvičková omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tuto studenou omáčku připravenou z nastrouhaných ředkviček a dalších ingrediencí podáváme k pečeným játrům, vařeným masům nebo masitým pudinkům.


Ingredience:
1 svazekředkviček
1 sklenkabílého vína
1 lžícecukru
1/2 lžičkysoli
2 kscitróny nebo pomeranče
1 ksvaječného žloutku

Postup:

1. Žloutek utřeme s cukrem a solí, po částech, za stálého míchání, přidáme citronovou nebo pomerančovou šťávu a víno
2. Nádobu dáme do vodní lázně a za stálého šlehání zahřejeme, až omáčka zhoustne
3. Odstavíme a vmícháme na jemno nastrouhané ředkvičky
4. Necháme úplně vychladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy