REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Studená rajčatová omáčka s bazalkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tuto omáčku servírujeme především k pečenému masu.


Ingredience:
4 ks (asi 250 g)rajčat
3 hrstičerstvých listů bazalky
3 ksbílé jogurty
1/8 lsmetany ke šlehání
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Rajčata ponoříme krátce do vařící vody, oloupeme je, rozkrájíme na čtvrtky, vybereme semínka a pak je prolisujeme nebo rozmixujeme
2. Bazalku opereme, necháme dobře okapat a jemně ji nadrobno natrháme
3. Jogurt zašleháme se smetanou, přidáme rajčatové pyré a bazalku
4. Omáčku nakonec dochutíme solí a pepřem, ozdobíme snítky bazalky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy