REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Studená pažitková omáčka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tuto studenou omáčku podáváme k pečeným nebo dušeným masům nebo k vařené nebo podušené zelenině.


Ingredience:
1/4 lsmetany nebo mléka
1/8 lmasového nebo zeleninového vývaru
20 gmásla
1 ksžloutku
1 lžícehrubé mouky
1 lžícecitrónové šťávy
1 lžícesekané pažitky
špetka cukru
pepř
sůl

Postup:

1. Smetanu zředíme vývarem
2. Osolíme, osladíme a vmícháme žloutky i mouku
3. Za stálého šlehání vaříme, až omáčka zhoustne
4. Do odstavené omáčky přidáme citrónovou šťávu, čerstvé máslo a pažitku.

Doporučení:

Takto připravenou omáčku podáváme studenou k masu nebo například k brukvím.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy