REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Studená pomerančová omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Studená omáčka vhodná ke grilovaným pokrmům.


Ingredience:
200 gčerných oliv
250 mlčerveného vína
1 kspomeranče
1 kscitrónu
1 svazekjerní cibulky
2 lžícepomerančové marmelády
2 lžícemásla
2 lžícecukru
špetka mletého pepře
špetka soli

Postup:

1. Olivy nakrájíme na tenká kolečka, cibuli nasekáme na jemno
2. Na pánvi rozehřejeme máslo, orestujeme na něm cibulku, přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat
3. Přilijeme víno, citrónovou šťávu a za stálého míchání necháme povařit
4. Přidáme nakrájené olivy a marmeládu
5. Nakonec omáčku dochutíme solí a pepřem, necháme vychladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy