REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Studená omáčka ke grilovaným pokrmům

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pikantní omáčka s tandoori masala a kari kořením, dochucená drceným česnekem, citronovou šťávou, mletým pepřem, solí a trochou kopru.


Ingredience:
300 gzakysané smetany (18% tuku)
1 lžičkatandoori masala
1 lžička kari koření
sůl
2 ksstroužku česneku
olivový olej
mletý pepř
kopr

Postup:

1. Vychlazenou kysanou smetanu smícháme s tandoori masala a kari kořením, česnekem, podle chuti ještě citronovou šťávou, pepřem a solí
2. Zakápneme olivovým olejem a na závěr dozdobíme trochou sušeného nebo čerstvého kopru
3. Můžeme podávat ihned.

Doporučení:

Hodí se nejen k masu, ale i k proužkům čerstvé zeleniny, k zelenině grilované a téměř všude tam, kde běžně používáme tatarskou omáčku.

Poznámka:

Autor textu: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy