Sladké smažené italské nočky servírované obalené v karamelu, posypané kandovaným ovocem a cukrářským barevným sypáním.
Ingredience:
400 g | hladké mouky |
100 g | másla |
2 lžičky | pomerančové kůry |
2 lžičky | citronové kůry |
1 lžíce | moučkového cukru |
1 lžíce | rumu |
špetka soli | |
olej na smažení | |
Na polevu a dozdobení: | |
300 g | medu |
150 g | moučkového cukru |
50 g | kandovaného ovoce |
5 lžic | vody |
cukrářské barevné perličky |
Postup:
1. V míse smícháme hladkou mouku spolu s rozšlehanými vejci, povoleným máslem, cukrem, solí a nastrouhanou citronovou a pomerančovou kůrou, vypracujeme těsto, které necháme 1 hodinu odležet v lednici
2. Rukama vyválíme dlouhý váleček o průměru asi 2 cm, z kterého odkrajujeme kousky těsta a modelujeme kuličky
3. Kuličky těsta smažíme v dobře rozpáleném oleji dozlatova, hotové struffoli necháme důkladně okapat
4. Ve vyšším hrnci zahřejeme vodu spolu s cukrem a medem, jakmile se cukr rozpustí a směs začne pěnit, nasypeme do hrnce osmažené nočky a zamícháme, aby se pěkně obalily do vzniklého karamelu
5. Struffoli servírujeme vyskládané do tvaru pyramidy, ozdobené kandovaným ovocem
a cukrářským barevným sypáním.