REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Struffoli

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladké smažené italské nočky servírované obalené v karamelu, posypané kandovaným ovocem 
a cukrářským barevným sypáním.


Ingredience:
400 ghladké mouky
100 gmásla
2 lžičkypomerančové kůry
2 lžičkycitronové kůry
1 lžícemoučkového cukru
1 lžícerumu
špetka soli
olej na smažení
Na polevu a dozdobení:
300 gmedu
150 gmoučkového cukru
50 gkandovaného ovoce
5 lžicvody
cukrářské barevné perličky

Postup:

1. V míse smícháme hladkou mouku spolu s rozšlehanými vejci, povoleným máslem, cukrem, solí a nastrouhanou citronovou a pomerančovou kůrou, vypracujeme těsto, které necháme 1 hodinu odležet v lednici
2. Rukama vyválíme dlouhý váleček o průměru asi 2 cm, z kterého odkrajujeme kousky těsta a modelujeme kuličky
3. Kuličky těsta smažíme v dobře rozpáleném oleji dozlatova, hotové struffoli necháme důkladně okapat
4. Ve vyšším hrnci zahřejeme vodu spolu s cukrem a medem, jakmile se cukr rozpustí a směs začne pěnit, nasypeme do hrnce osmažené nočky a zamícháme, aby se pěkně obalily do vzniklého karamelu
5. Struffoli servírujeme vyskládané do tvaru pyramidy, ozdobené kandovaným ovocem 
a cukrářským barevným sypáním.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy