REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šťovíková polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jarní polévka z listů šťovíku, vody a dalších ingrediencí, dochucená smetanou s rozšlehanými vaječnými žloutky.


Ingredience:
250 gšťovíku
40 gmásla
1,5 lvody
1/8 lsmetany
1 lžičkaškrobové moučky
1 lžička (asi 5 g)hladké mouky
2 ksžloutky
šťáva z 1/2 ks citrónu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Opraný a okapaný šťovík nadrobno nasekáme
2. V hrnci na rozpáleném másle šťovík krátce osmahneme, zaprášíme moukou a po troškách jej zalijeme vodou
3. Přiklopené poklicí vaříme, na mírném zdroji tepla, tak 10 minut
4. Škrobovou moučku smícháme s trochou studené vody a po částech ji zavaříme do polévky
5. Polévku sejmeme ze zdroje tepla a vmícháme do ní ve smetaně rozšlehané žloutky
6. Dle chuti vše osolíme, okořeníme pepřem a dochutíme citronovou šťávou, ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy