REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Teplé gaspacho

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplé gaspacho se hodí jako detoxikační pokrm. Jde o polévku z rajčat, masitých paprik, okurky, cibule a česneku.


Ingredience:
1 kgrajčat
250 gpaprik
2 ksstroužky česneku
1 kssalátová okurka
1 kscibule
1 kskostka zeleninového bujonu bez soli DIETESSE.3
bazalka a oregano (ideálně čerstvé)
plátek celozrnného chleba
chilli koření nebo tabasco
pepř
sůl

Postup:
  1. Papriku, rajčata a salátovou okurku nakrájejte na kostičky, cibuli nakrájejte na čtvrtky, stroužky česneku nechejte v celku.
  2. Všechnu zeleninu vložte do kastrolu, přidejte plátek celozrnného chleba, zalijte vodou a dejte vařit.
  3. Během vaření přidejte kostku zeleninového bujonu DIETESSE.3.
  4. Když je zelenina uvařená do měkka (vaříme 15-30 minut), ochuťte solí, pepřem, chilli kořením, bazalkou a oreganem a rozmixujte.
  5. Při podávání můžete do polévky přidat lžíci bílého jogurtu do 3 % tuku a ozdobit čerstvými bylinkami.
Doporučení:

Video k receptu:

Poznámka:

Zdroj: www.naturhouse-cz.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy