Teplé gaspacho se hodí jako detoxikační pokrm. Jde o polévku z rajčat, masitých paprik, okurky, cibule a česneku.
Ingredience:
1 kg | rajčat |
250 g | paprik |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | salátová okurka |
1 ks | cibule |
1 ks | kostka zeleninového bujonu bez soli DIETESSE.3 |
bazalka a oregano (ideálně čerstvé) | |
plátek celozrnného chleba | |
chilli koření nebo tabasco | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Papriku, rajčata a salátovou okurku nakrájejte na kostičky, cibuli nakrájejte na čtvrtky, stroužky česneku nechejte v celku.
- Všechnu zeleninu vložte do kastrolu, přidejte plátek celozrnného chleba, zalijte vodou a dejte vařit.
- Během vaření přidejte kostku zeleninového bujonu DIETESSE.3.
- Když je zelenina uvařená do měkka (vaříme 15-30 minut), ochuťte solí, pepřem, chilli kořením, bazalkou a oreganem a rozmixujte.
- Při podávání můžete do polévky přidat lžíci bílého jogurtu do 3 % tuku a ozdobit čerstvými bylinkami.
Video k receptu:
Zdroj: www.naturhouse-cz.cz