Na pánvi na tuku zprudka opečené podkovy štiky, předem pokapané citronovou šťávou a ochucené kmínem, pepřem a solí, servírované pokladené bylinkovým máslem.
Ingredience:
1 ks | menší štiky |
kmín | |
olej | |
sůl | |
Na bylinkové máslo: | |
100 g | změklého másla |
12 g | koření na bylinkové máslo |
1 lžíce | nasekané pažitky |
Postup:
1. Štiku připravenou pro tepelné zpracování nakrájíme na podkovy, ty osolíme, pokapeme citronovou šťávou a okořeníme kmínem, necháme chvíli odležet
2. Podkovy zprudka opečeme na pánvi na oleji, pěkně z obou stran
3. Ihned po vyndání z pánve rybu servírujeme spolu s bylinkovým máslem a vhodnou přílohou.
Příprava bylinkového másla:
1. Povolené máslo promícháme s kořením
2. Přidáme nasekanou pažitku, důkladně promícháme
3. Vytvoříme váleček, ten zabalíme do alobalu a dáme ztuhnout do ledničky.