REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Štika se sýrovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podkovy ze štiky osolené, pokapané citrónem, odleželé, opečené na pánvi obalené v hladké mouce, podávané přelité sýrovou omáčkou.


Ingredience:
1 kgštiky
1 kscitrónu
2-3 lžícemásla
hladká mouka
sůl
Na sýrovou omáčku:
100 gstrouhaného tvrdého sýra eidam
2 dclsladké smetany
4 lžícehladké mouky
1 kscibule
muškátový oříšek
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Štiku vykucháme, opláchneme a naporcujeme na podkovy, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu odležet
2. Odleželé maso obalíme v hladké mouce a opečeme z obou stran na másle, opečené porce odložíme stranou
3. Připravíme omáčku z másla, mouky a jemně nastrouhané cibule; uděláme světlou jíšku, zalijeme ji sladkou smetanou a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí, vmícháme strouhaný sýr, ochutíme pepřem, solí a strouhaným muškátovým oříškem
4. Porce štiky položíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s vařenými brambory.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy