REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Štika na víně s pikantní směsí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka orestované porce štiky podávané s osmaženou nakrájenou cibuli, anglickou slaninou a dušenou paprikou, pórkem a žampiony, podlité bílým vínem.


Ingredience:
1,5 kgštiky (1 ks)
50 ganglické slaniny
50 gžampionů
50 gpórku
1 dl bílého vína
1 ksčervené papriky
1 ksčervené cibule
máslo
kmín
sůl

Postup:

1. Vykuchanou, očištěnou štiku naporcujeme
2. Osolíme, okmínujeme a zprudka opečeme na másle z obou stran
3. Upečené porce ryby dáme stranou
4. Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli, anglickou slaninu papriku, pórek, cibuli a žampiony
5. Promícháme a necháme dusit
6. Ke směsi přidáme opečené porce štiky, podlijeme vínem, přiklopíme pokličkou, dusíme, až zelenina změkne a část šťávy odpaří
7. Porce štiky položíme na talíře, přelijeme podušenou směsí a podáváme s vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy