REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Štika na slanině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené porce štiky obalené ve směsi z hladké mouky, slaniny, kmínu a tymiánu, dopečené v troubě dozlatova a podávané s hořčičnou omáčkou.


Ingredience:
800 gštiky (podkovy)
100 gslaniny
80 gmásla
50 ghladké mouky
100 mlsuchého bílého vína
4 lžíceoleje
1 lžícehrubozrnné hořčice
1 lžičkakmínu
snítka tymiánu
citronová šťáva z 1 citronu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěnou štiku opláchneme, osušíme, naporcujeme na podkovy, osolíme a zakapeme citronovou šťávou
2. Do mísy dáme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme polovinu hladké mouky, lístečky tymiánu, kmín, promícháme a porce ryby ve směsi obalíme
3. V pánvi na rozehřátém másle s trochou oleje obalené podkovy ryby po obou stranách opečeme, pak přendáme do pekáčku, dáme do předehřáté trouby a při 200 °C dopečeme (asi 10 minut)
4. Výpek v pánvi zaprášíme zbytkem hladké mouky a uděláme světlou jíšku, zalijeme bílým vínem, důkladně promícháme, povaříme asi 10 minut, pak vzniklou omáčku přecedíme, přidáme hrubozrnnou hořčici a dochutíme solí i pepřem
5. Pečenou štiku podáváme na nahřátých talířích s hořčičnou omáčkou a opečenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy