REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Stifado

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělý recept na úpravu hovězího masa. Pochází z řecké kuchyně. Jde o kostky hovězího zadního podušené spolu s rajčaty a dalšími surovinami doměkka.


Ingredience:
500-600 ghovězího zadního
500 gcibule
250 goloupaných a nakrájených rajčat
4 lžícerajského protlaku
10 ksstroužků česneku
2 ksbobkové listy
olivový olej
rozmarýn
pepř
sůl

Postup:
  1. Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky
  2. V hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli, maso lehce orestujeme
  3. Vložíme rajčata, česnek, protlak, bobkový list, rozmarýn, sůl, pepř, zalijeme vodou, aby bylo vše ponořeno, zakryjeme pokličkou a na mírném plameni dusíme 2-2,5 hodiny, část vody se odpaří a zůstane hustá šťáva.
Doporučení:

Podáváme s chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy