Skvělý recept na úpravu hovězího masa. Pochází z řecké kuchyně. Jde o kostky hovězího zadního podušené spolu s rajčaty a dalšími surovinami doměkka.
Ingredience:
500-600 g | hovězího zadního |
500 g | cibule |
250 g | oloupaných a nakrájených rajčat |
4 lžíce | rajského protlaku |
10 ks | stroužků česneku |
2 ks | bobkové listy |
olivový olej | |
rozmarýn | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky
- V hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli, maso lehce orestujeme
- Vložíme rajčata, česnek, protlak, bobkový list, rozmarýn, sůl, pepř, zalijeme vodou, aby bylo vše ponořeno, zakryjeme pokličkou a na mírném plameni dusíme 2-2,5 hodiny, část vody se odpaří a zůstane hustá šťáva.
Podáváme s chlebem.