REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sterilovaný jitrnicový (jelitový) prejt

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Prejt zbylý po přípravě jitrnic a jelit můžete také dobře konzervovat.


Ingredience:
jitrnicový nebo jelitový prejt
sklenice na sterilování
víčka

Postup:

1. Prejt předpečeme v troubě vyhřáté na 190 °C asi 10-15 minut
2. Ještě teplý plníme do sklenic zhruba 3 cm pod okraj, pak důkladně uzavřeme víčky
3. Sterilujeme 90 minut při 100 °C, druhý den 60 minut při stejné teplotě.

Doporučení:

Takto upravený prejt není vhodné příliš dlouho skladovat!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy