REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sterilované vepřové ve vlastní šťávě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zavařování masa; tento recept je na polotovar z vepřového masa zavařeného ve vlastní šťávě. Hodí se jako konzerva na dovolenou nebo na chatu, kde ji lze dále upravit na různé způsoby.


Ingredience:
Podle velikosti sklenice:
Sklenice 1 l1 lžička soli
Sklenice 0,7 l3/4 lžičky soli
Sklenice 0,5 l1/2 lžičky soli
vepřové maso přední (plecko)

Postup:

1. Maso v celku nebo nakrájené na větší kousky dáme do sklenice do výše 2,5 cm pod okraj
2. Na dno sádlem vymazané sklenice dáme sůl dle velikosti sklenice
3. Sterilujeme 1,5 hodiny a druhý den znovu 1 hodinu.

Doporučení:

Větší kus masa po otevření můžeme připravit jako pečeni, nebo upravíme maso jako řízky a to buď na přírodní způsob, nebo také jako smažené. Z menších kousků uvaříme např. obyčejný guláš nebo segedinský. Výborné je i maso na paprice.

Poznámka:

Další informace o zavařování najdete v naší škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy