Zavařování masa; tento recept je na polotovar z vepřového masa zavařeného ve vlastní šťávě. Hodí se jako konzerva na dovolenou nebo na chatu, kde ji lze dále upravit na různé způsoby.
Ingredience:
Podle velikosti sklenice: | |
Sklenice 1 l | 1 lžička soli |
Sklenice 0,7 l | 3/4 lžičky soli |
Sklenice 0,5 l | 1/2 lžičky soli |
vepřové maso přední (plecko) |
Postup:
1. Maso v celku nebo nakrájené na větší kousky dáme do sklenice do výše 2,5 cm pod okraj
2. Na dno sádlem vymazané sklenice dáme sůl dle velikosti sklenice
3. Sterilujeme 1,5 hodiny a druhý den znovu 1 hodinu.
Větší kus masa po otevření můžeme připravit jako pečeni, nebo upravíme maso jako řízky a to buď na přírodní způsob, nebo také jako smažené. Z menších kousků uvaříme např. obyčejný guláš nebo segedinský. Výborné je i maso na paprice.
Poznámka:Další informace o zavařování najdete v naší škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.