REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sterilované syrové mleté maso

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mleté maso můžeme konzervovat i syrové!


Ingredience:
mleté maso v syrovém stavu
sůl
sklenice na zavařování
víčka

Postup:

1. Syrové mleté maso osolíme a dobře promícháme
2. Plníme do sklenic a v otevřených sklenicích ve vodní lázni předvaříme tak, aby byl obsah napůl uvařený (30-40 minut)
3. Předvařenou směs důkladně uzavřeme víčky a sterilujeme první den 90 minut, druhý den dalších 60 minut, vždy při teplotě 100 °C.

Doporučení:

Při plnění do sklenic okraj sklenice vždy pečlivě otřeme (nejlépe utěrkou namočenou v lihu), na mastném povrchu víčka špatně chytají.

Poznámka:

Další informace najdete v naší škole vaření v článku: Zavařování (sterilace) masa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy