REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sterilace vepřových řízků

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zavařování masa.


Ingredience:
Podle velikosti sklenice:
Sklenice 1 l1 lžička soli
Sklenice 0,7 l3/4 lžičky soli
Sklenice 0,5 l1/2 lžičky soli

Postup:

1. Nakrájené řízky utřeme utěrkou a naklepeme
2. Na dno sklenice dáme sůl dle velikosti sklenice
3. Řízky na sebe co nejtěsněji naskládáme na 2,5 cm od horního okraje sklenice
4. Navrch přidáme polévkovou lžíci přepuštěného sádla a sklenice uzavřeme
5. Postavíme do vlažné vody a sterilujeme 1 hodinu
6. Druhý den sterilujeme další 1 hodinu.

Doporučení:

– Vydrží velmi dlouho, jakmile však rosol na dně sklenice začne řídnout, musíme maso okamžitě upotřebit. Řízky můžeme připravit jako přírodní nebo jako smažené (obalované).

Poznámka:

Další informace o zavařování najdete v naší škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy