Zavařování masa.
Ingredience:
Podle velikosti sklenice: | |
Sklenice 1 l | 1 lžička soli |
Sklenice 0,7 l | 3/4 lžičky soli |
Sklenice 0,5 l | 1/2 lžičky soli |
Postup:
1. Nakrájené řízky utřeme utěrkou a naklepeme
2. Na dno sklenice dáme sůl dle velikosti sklenice
3. Řízky na sebe co nejtěsněji naskládáme na 2,5 cm od horního okraje sklenice
4. Navrch přidáme polévkovou lžíci přepuštěného sádla a sklenice uzavřeme
5. Postavíme do vlažné vody a sterilujeme 1 hodinu
6. Druhý den sterilujeme další 1 hodinu.
– Vydrží velmi dlouho, jakmile však rosol na dně sklenice začne řídnout, musíme maso okamžitě upotřebit. Řízky můžeme připravit jako přírodní nebo jako smažené (obalované).
Poznámka:Další informace o zavařování najdete v naší škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.