Zavařování masa
Ingredience:
600 g | vepřové kýty |
6 ks | nového koření |
4 ks | bobkového listu |
2 ks | cibule |
1,5 l | vody |
2 lžíce | červené papriky |
1 lžíce | mletého pepře |
2 lžíce | hladké mouky |
tuku nebo oleje | |
sklenice s víčky | |
sůl |
Postup:
1. Maso na guláš nakrájíme na kostky
2. Cibuli nakrájenou na plátky orestujeme na troše tuku dozlatova
3. Přidáme maso a zprudka ho opečeme
4. Přilijeme vodu (maso musí být potopeno), mírně osolíme a přidáme pepř, bobkový list, nové koření a papriku
5. Jakmile je maso poloměkké, zaprášíme maso trochou hladké mouky, nebo vyjmeme maso do předehřátých sklenic, které necháme v teplé vodě stát
6. Do šťávy přidáme jíšku, necháme povařit a přecezenou omáčku na maso nalijeme
7. Sterilujeme 1 hodinu při teplotě 100 °C
8. Druhý den sterilujeme další 1 hodinu.
Takto upravený guláš spotřebujeme do dvou měsíců!Při sterilaci guláše nepoužíváme česnek!Příprava jíšky viz. recept: Jíška.
Poznámka:Další informace o zavařování najdete v naší škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.