REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sterilace vepřového guláše

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zavařování masa


Ingredience:
600 gvepřové kýty
6 ksnového koření
4 ksbobkového listu
2 kscibule
1,5 lvody
2 lžícečervené papriky
1 lžícemletého pepře
2 lžícehladké mouky
tuku nebo oleje
sklenice s víčky
sůl

Postup:

1. Maso na guláš nakrájíme na kostky
2. Cibuli nakrájenou na plátky orestujeme na troše tuku dozlatova
3. Přidáme maso a zprudka ho opečeme
4. Přilijeme vodu (maso musí být potopeno), mírně osolíme a přidáme pepř, bobkový list, nové koření a papriku
5. Jakmile je maso poloměkké, zaprášíme maso trochou hladké mouky, nebo vyjmeme maso do předehřátých sklenic, které necháme v teplé vodě stát
6. Do šťávy přidáme jíšku, necháme povařit a přecezenou omáčku na maso nalijeme
7. Sterilujeme 1 hodinu při teplotě 100 °C
8. Druhý den sterilujeme další 1 hodinu.

Doporučení:

Takto upravený guláš spotřebujeme do dvou měsíců!Při sterilaci guláše nepoužíváme česnek!Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Poznámka:

Další informace o zavařování najdete v naší škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy