REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Steak ze pštrosa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Silnější plátky pštrosího masa naložené v olivovém oleji, zprudka opečené na litinové pánvi nebo přímo na roštu grilu.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvětší plátky pštrosího masa na steaky
čerstvě namletý pepř
hrubozrnná sůl
olivový olej
(bylinky)

Postup:

1. Plátky masa 2-3 cm silné osolíme a okořeníme pepřem, zalijeme olivovým olejem a necháme nejméně 4 hodiny marinovat (kdo má rád, může ještě do marinády přidat natrhané čerstvé bylinky)
2. Maso zprudka opečeme na dobře rozehřáté pánvičce nebo roštu grilu, z obou stran; na růžový steak tzv. rare opékáme maso 2,5 minuty z každé strany, středně propečený steak, tzv. medium 4 minuty z každé strany a kdo má rád propečený, tedy well done steak, opéká maso 4,5 minuty z každé strany
3. Po stažení ze zdroje tepla maso necháme 5 minut v teple odpočinout, aby se v něm uvolnila šťáva a vůně, teprve pak pštrosí steaky servírujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy