Silnější plátky pštrosího masa naložené v olivovém oleji, zprudka opečené na litinové pánvi nebo přímo na roštu grilu.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | větší plátky pštrosího masa na steaky |
čerstvě namletý pepř | |
hrubozrnná sůl | |
olivový olej | |
(bylinky) |
Postup:
1. Plátky masa 2-3 cm silné osolíme a okořeníme pepřem, zalijeme olivovým olejem a necháme nejméně 4 hodiny marinovat (kdo má rád, může ještě do marinády přidat natrhané čerstvé bylinky)
2. Maso zprudka opečeme na dobře rozehřáté pánvičce nebo roštu grilu, z obou stran; na růžový steak tzv. rare opékáme maso 2,5 minuty z každé strany, středně propečený steak, tzv. medium 4 minuty z každé strany a kdo má rád propečený, tedy well done steak, opéká maso 4,5 minuty z každé strany
3. Po stažení ze zdroje tepla maso necháme 5 minut v teple odpočinout, aby se v něm uvolnila šťáva a vůně, teprve pak pštrosí steaky servírujeme.