REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Steak z tuňáka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Buď na grilovací pínvi nebo na roštu grilu opečené plátky tuňáka ochucené solí a pepřem, potřené olivovým olejem, servírované potřené marinádou z olivového oleje, nasekané petrželky a chilli papričky.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
2 kssteaky z tuňáka
1 kschilli papričky
olivový olej
petrželka
pepř
sůl

Postup:
  1. Steaky z tuňáka osolíme a opepříme pěkně z obou stran, pak je potřeme olivovým olejem, necháme chvíli odležet
  2. Odleželé steaky vložíme na pánev nebo rozpálený rošt grilu a opékáme z každé strany maximálně 2 minuty
  3. V misce smícháme olivový olej spolu s nakrájenou chilli papričku a nasekanou petrželkou
  4. Steaky sundáme ze zdroje tepla, potřeme je marinádou a ihned podáváme.
Doporučení:

Jako přílohu volíme grilovanou nebo dušenou zeleninu, pečivo, ruzně upravené brambory ….

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy