REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Steak z rybího filetu s česnekovým olejem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rybí steaky s hrubě drceným barevným pepřem, citronem a česnekovým olejem, připravené na grilovací pánvi.


Ingredience:
Na 1 porci:
250 grybího filetu (steak)
hrubě mletý barevný pepř
citron
sůl
Na česnekový olej:
2 lžícepanenského olivového oleje
1 ksstroužku česneku

Postup:

1. Rybu osušíme papírovou utěrkou, z jedné strany osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z citronu
2. Rozpálíme si grilovací pánev na nejvyšší stupeň a vložíme na ni rybu okořeněnou stranou dolů
3. Vrchní část osolíme, opepříme a pokapeme citronem
4. Grilujeme 2 minuty, steak otočíme a opět 2 minuty opékáme
5. Steak vyjmeme a položíme na předem připravený nahřátý talíř, z vrchní strany potřeme předem připraveným česnekovým olejem
6. Ozdobíme, maso znovu potřeme česnekovým olejem, necháme 2 minuty stát a podáváme
7. Příprava česnekové oleje: do dvou lžic olivového oleje přidáme stroužek prolisovaného česneku a promícháme.

Doporučení:

Tímto způsobem lze připravit steak z tuňáka, lososa a jiných mořských ryb.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy