REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Steak z divokého západu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Steaky z hovězího masa naložené přes noc v oleji smíchaném s tabscem a koňakem, grilované, před podáváním dokořeněné pepřem, servírované s plátky grilované slaniny.


Ingredience:
4 ks (po 200 g)hovězích plátků na minutkovou přípravu (vysoký nebo nízký roštěnec)
8 ksproužků slaniny
čerstvě namletý černý pepř
sůl
Na marinádu:
1/2 šálkuoleje
12 kapektabasca
1 lžícekoňaku

Postup:

1. Hovězí plátky naložíme přes noc do oleje smíchaného s tabascem a koňakem
2. Asi 10 minut před samotnou přípravou plátky osušíme a rozložíme rovnoměrně na dobře rozpálený rošt grilu, grilujeme asi 4-6 minut
3. Tenké plátky slaniny tak půl minuty grilujeme po obou stranách, pak je křížem položíme na hotové steaky
4. Maso necháme 3-5 minut odpočinout, okořeníme pepřem a osolíme, servírujeme s čerstvým chlebem.

Doporučení:

Jako příloha k takto upravenému hovězímu masu je skvělá čočka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy