Steaky z hovězího masa naložené přes noc v oleji smíchaném s tabscem a koňakem, grilované, před podáváním dokořeněné pepřem, servírované s plátky grilované slaniny.
Ingredience:
4 ks (po 200 g) | hovězích plátků na minutkovou přípravu (vysoký nebo nízký roštěnec) |
8 ks | proužků slaniny |
čerstvě namletý černý pepř | |
sůl | |
Na marinádu: | |
1/2 šálku | oleje |
12 kapek | tabasca |
1 lžíce | koňaku |
Postup:
1. Hovězí plátky naložíme přes noc do oleje smíchaného s tabascem a koňakem
2. Asi 10 minut před samotnou přípravou plátky osušíme a rozložíme rovnoměrně na dobře rozpálený rošt grilu, grilujeme asi 4-6 minut
3. Tenké plátky slaniny tak půl minuty grilujeme po obou stranách, pak je křížem položíme na hotové steaky
4. Maso necháme 3-5 minut odpočinout, okořeníme pepřem a osolíme, servírujeme s čerstvým chlebem.
Jako příloha k takto upravenému hovězímu masu je skvělá čočka.