REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Steak s pečeným bramborem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené hovězí steaky ze střední svíčkové, servírované spolu v alobalu upečenými bramborami doplněními o tvarohový krém.


Ingredience:
4 kshovězího masa ze střední části svíčkové
4 ksvětších brambor
4 lžíceolivového oleje
mletý pepř
sůl
Na tvarohový krém:
2 lžícezakysané smetany
1 lžícenasekaných čerstvých bylinek
250 gměkkého tučného tvarohu
3 ksstroužků česneku
mletý pepř
sůl
K podávání:
1/2 kscukety
1 ksžluté papriky
nasekaná pažitka
listy hlávkového salátu

Postup:

1. Očištěné plátky masa roztlačíme dlaní a vytvarujeme zpět do původního tvaru, opepříme, vložíme do nádoby, potřeme olivovým olejem, přikryjeme a necháme v chladu 1 hodinu odležet
2. Brambory omyjeme, vydrhneme kartáčkem, propícháme vidličkou, zabalíme do alobalu a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 1 hodinu, během pečení je otočíme
3. Tvaroh vymícháme se zakysanou smetanou, osolíme, opepříme, ochutíme prolisovanými stroužky česneku a na drobno nasekanými bylinkami
4. Rozpálíme pánev, potřeme olejem a steaky zprudka opékáme z každé strany asi 4-6 minut a pak osolíme
5. Upečené brambory vyndáme z alobalu, nařízneme je, naneseme tvarohový krém a podáváme se steaky na salátu, zdobené na jemno nasekanou pažitkou, nudličkami cukety a papriky.

Doporučení:

Ke steakům se také hodí typická americká příloha a to mražená nebo sterilovaná kukuřice, kterou stačí ohřát v mikrovlnce a dosolit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy