REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Steak s pečeným bramborem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené hovězí steaky ze střední svíčkové, servírované spolu v alobalu upečenými bramborami doplněními o tvarohový krém.


Ingredience:
4 kshovězího masa ze střední části svíčkové
4 ksvětších brambor
4 lžíceolivového oleje
mletý pepř
sůl
Na tvarohový krém:
2 lžícezakysané smetany
1 lžícenasekaných čerstvých bylinek
250 gměkkého tučného tvarohu
3 ksstroužků česneku
mletý pepř
sůl
K podávání:
1/2 kscukety
1 ksžluté papriky
nasekaná pažitka
listy hlávkového salátu

Postup:

1. Očištěné plátky masa roztlačíme dlaní a vytvarujeme zpět do původního tvaru, opepříme, vložíme do nádoby, potřeme olivovým olejem, přikryjeme a necháme v chladu 1 hodinu odležet
2. Brambory omyjeme, vydrhneme kartáčkem, propícháme vidličkou, zabalíme do alobalu a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 1 hodinu, během pečení je otočíme
3. Tvaroh vymícháme se zakysanou smetanou, osolíme, opepříme, ochutíme prolisovanými stroužky česneku a na drobno nasekanými bylinkami
4. Rozpálíme pánev, potřeme olejem a steaky zprudka opékáme z každé strany asi 4-6 minut a pak osolíme
5. Upečené brambory vyndáme z alobalu, nařízneme je, naneseme tvarohový krém a podáváme se steaky na salátu, zdobené na jemno nasekanou pažitkou, nudličkami cukety a papriky.

Doporučení:

Ke steakům se také hodí typická americká příloha a to mražená nebo sterilovaná kukuřice, kterou stačí ohřát v mikrovlnce a dosolit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy