Opečené hovězí steaky ze střední svíčkové, servírované spolu v alobalu upečenými bramborami doplněními o tvarohový krém.
Ingredience:
4 ks | hovězího masa ze střední části svíčkové |
4 ks | větších brambor |
4 lžíce | olivového oleje |
mletý pepř | |
sůl | |
Na tvarohový krém: | |
2 lžíce | zakysané smetany |
1 lžíce | nasekaných čerstvých bylinek |
250 g | měkkého tučného tvarohu |
3 ks | stroužků česneku |
mletý pepř | |
sůl | |
K podávání: | |
1/2 ks | cukety |
1 ks | žluté papriky |
nasekaná pažitka | |
listy hlávkového salátu |
Postup:
1. Očištěné plátky masa roztlačíme dlaní a vytvarujeme zpět do původního tvaru, opepříme, vložíme do nádoby, potřeme olivovým olejem, přikryjeme a necháme v chladu 1 hodinu odležet
2. Brambory omyjeme, vydrhneme kartáčkem, propícháme vidličkou, zabalíme do alobalu a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 1 hodinu, během pečení je otočíme
3. Tvaroh vymícháme se zakysanou smetanou, osolíme, opepříme, ochutíme prolisovanými stroužky česneku a na drobno nasekanými bylinkami
4. Rozpálíme pánev, potřeme olejem a steaky zprudka opékáme z každé strany asi 4-6 minut a pak osolíme
5. Upečené brambory vyndáme z alobalu, nařízneme je, naneseme tvarohový krém a podáváme se steaky na salátu, zdobené na jemno nasekanou pažitkou, nudličkami cukety a papriky.
Ke steakům se také hodí typická americká příloha a to mražená nebo sterilovaná kukuřice, kterou stačí ohřát v mikrovlnce a dosolit.