REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Steak Tartare – pravý tatarský biftek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Francie na pravý tatarský biftek z hovězí svíčkové, kýty nebo nízkého roštěnce a dalších ingrediencí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gpravé hovězí svíčkové, kýty nebo nízkého roštěnce
4 lžíceposekaných kaparů bez nálevu
4 lžícena jemno posekané cibule
4 lžíceposekané petrželky
4 ksžloutky
špetka kajenského pepře
čerstvě pomletý černý pepř
pikantní dijonská hořčice
worcesterská omáčka
Tabasco omáčka
jemný olivový olej
citrón nakrájený na plátky
mořská sůl

Postup:

1. Syrové maso uškrábeme nožem tak, aby v něm nebyly žádné kůžičky, tuk a žilky, asi po 15 minutách odpočinutí maso ještě nasekáme nožem, aby nám vznikla jemná masová kaše
2. Hmotu osolíme, okořeníme pepřem, dochutíme Tabasco omáčkou, špetkou kajenského pepře a vše rozdělíme na 4 porce
3. Z masa vytvarujeme bochánky, položíme je na jednotlivé dezertní talíře a pomocí lžíce namočené ve studené vodě uděláme doprostřed důlky do kterých vložíme vždy po jednom syrovém žloutku (někdy se žloutky nechají v půlskořápce)
4. Masa obložíme hromádkami nakrájené cibuli, kapary a petrželky
5. Zvlášť servírujeme na talířích nebo v miskách citronové plátky, worcesterskou omáčku, hořčici a olej
6. Každý stolovník si sám umíchá biftek (zamíchá do masa žloutek, koření a pikantní omáčky) a to podle své chuti, pozor na překořenění tataráku, aby nezanikla chuť samotného masa.

Doporučení:

Někdy se k ochucení tataráku přidává kmín, mletá paprika, nebo jiné koření atd. Tatarský biftek podáváme s topinkami z bagety nebo žitného chleba potřenými česnekem.

Poznámka:

Maso na tatarský biftek musí být kvalitní, dobře odleželé.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Zpestřete si grilování prvním nutričně kompletním rostlinným burgerem od české Many

Česká firma Mana přišla s novinkou, kterou je první nutričně kompletní rostlinný burger na světě. I přes jeho rostlinný původ neztrácí tento burger nic na chuti ani textuře. Díky intenzivnímu vývoji se podařilo vytvořit burger, který chutná stejně dobře jako ty masové, má pevnou strukturu, a přitom je i skvěle šťavnatý. ManaBurger není jen pro vegany, ale i pro ty, kteří mají rádi chuť poctivého burgeru z hovězího masa, ale chtějí si místo něj občas dopřát zdravější a nutričně plnohodnotnou alternativu vyrobenou s výrazně nižším dopadem na planetu. Výroba tohoto burgeru je totiž výrazně šetrnější k životnímu prostředí než produkce hovězího masa. Energetická náročnost je o polovinu nižší a spotřeba vody dokonce o 99 %.

číst dále ...

Zelenina jako strašák dětských talířů

Zelenina – základní potravina, která by měla mít své místo v dospělém, ale i dětském jídelníčku. Jenže donutit děti zeleninu jíst, bývá občas problém. Můžete ji ale šikovně schovat do jídel, ve kterých nepůjde tolik poznat. Přinášíme vám tipy, jak udělat pokrmy ze zeleniny atraktivnější a taky chutnější.

číst dále ...

Netradiční recepty ze zeleniny

Ani vás už nebaví neustálé vymýšlení receptů? Rádi byste uvařili něco nového, chutného, barevného a zároveň plného vitamínů? Sáhněte do spíže po zelenině a zkuste tentokrát připravit netradiční pokrmy, které zachutnají nejen vám, ale celé rodině!

číst dále ...

3 okamžiky, kdy se vyhnout cukru a vsadit na svačinku plnou bílkovin

Když nás trápí pocit hladu, zaženeme ho jídlem. Spousta potravin ho dokáže přirozeným způsobem potlačit, obzvlášť potom ty, které jsou bohaté na proteiny a navozují rychlý pocit sytosti. Jiné zase naopak ovlivňují chutě a je lepší se jim vyhnout obloukem. Jsou to ty s vysokým glykemickým indexem, které sice „zaplácnou“, ale zanedlouho se žaludek ozve znovu a o to silněji. Obzvlášť pozor si dejte na potraviny, v kterých byste nenápadně ukrytý cukr nečekali. Ozývá se hlad nevhod? Zažeňte ho unikátní proteinovou tyčinku bez přidaného cukru.

číst dále ...

Bageterie Boulevard uvádí nové menu podle známého izraelského šéfkuchaře, jako první ho ochutnal izraelský velvyslanec

Zákazníci Bageterie Boulevard možnost ochutnat nové sezónní Chef Menu, které pro ně sestavil přední izraelský šéfkuchař Charlie Fadida z Tel Avivu. V menu hrají prim chutě i suroviny typické pro izraelskou kuchyni. Kromě dvou různých baget a polévky se v rámci řady Balanced calories představí také vegetariánský burger a veganský wrap. Nové Chef Menu je dostupné na všech pobočkách Bageterie Boulevard. Jako první menu ochutnal velvyslanec Státu Izrael v České republice Daniel Meron.

číst dále ...

Grilovací sezóna začíná: Připravte si steak jako od šéfkuchaře. Potřebujete jen vyzrálé maso a správně rozehřátý gril

Slunce příjemně hřeje, zahrada ožívá čerstvě zelenou trávou a barevnými květy a všem milovníkům dobrého jídla začíná sezóna venkovního grilování. Je čas vytáhnout zaprášené grily z kůlny a věnovat jim trochu pozornosti a nakoupit uhlí a další nezbytnosti, bez kterých se žádný mistr grilu neobejde. V článku najdete také tipy, jak si vykouzlit dokonalý steak jako od profesionála.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy